Anmeldelser

Anmeldelserne på denne side er hentet fra Bandbase og Soundclick.

The touch of your hand
Lækker jazz!

Et dejligt, dejligt nummer, super produceret med en ægte jazz club sound som sådan et nummer skal lyde.
Læs mere

Flot arrangement med blæs, et dejligt jazz piano, walking bas, trompetsolo – alle de elementer som
et godt bigband jazz nummer skal rumme. Du har fået god hjælp her til at pakke din komposition flot ind til glæde for os der lytter på det.

6 stjerner herfra og en buket blomster. Tillykke med den. Det er rigtig, rigtig flot, Maja .o)

af StudioHGV5

The touch of your hand
The swingin Queen

Der går nogen gange mange år – så kan der dukke noget op som man ikke kan stå for.
Læs mere

Der er nogen som har det naturligt i sig – dem som bare kan uden at vide hvorfor – så er der dem der gør det og hvergang rammer… Dette samarbejde imellem Miss. M og Henrik – virker som om de bare skulle mødes – skæbne ? måske – men det er ret lækkert det de skaber og ikke mindst – vores sangerinde – som lyder Diva agtig og rigtig 50 inspireret… Musikken er velvalgt og godt tracket… Det hele bager og ligger sig som et varmt tæppe om lytteren. Det er tjekket og proffesionelt udført. Det hele kan ligge på toppen og ballancerer.
Det kunne ikke være bedre… kun hvis der var et multi milion dollar foretagende – der stod bag. Og det skal så lige nævnes – at Miss. M gør det selv. Jeg er fuld af beundring og mener at dette track – er værd at have i bilen og sommerhuset.
En ydmyg lytter slutter af og håber at mange flere end jeg vil nyde dette nummer…. I lænestolen på båden – eller Ipoden – på cyklen – på turen til bageren…
Kort sagt – det er så godt – jazzy Missy M.

Peace og Rusk lidt mere… One love!

af CuuuLi D

The touch of your hand
Jazz er jo godt

Ja det lyder rigtig godt, og der er da en dejlig stemme foran bandet.

Læs mere

Det negative skulle lige være den lidt tamme lyd på blæserne, men det er jo heller ikke nemt at finde blæsere idag. Trommerne måtte også gerne
give den lidt mere gas når vi når når frem til solo.
Sangerinde efter min smag mister lidt for meget stemmen i endelserne i vokalen.

Dette var min mening.

Men et frisk pust er det da og det lyder som sagt godt.
Og fedt at høre at jazzen lever endnu og trives.
Jeg giver 4 store stjerner herfra og håber ikke jeg har gjort nogle sure.

af Bo Hedensted

The touch of your hand
Internationalt på et meget højt niveau

Lady M har altid været meget dygtig til at få os hen til et andet sted og en anden tid.

Læs mere

En tid hvor man nærmest kan mærke lokalet af cigarrøg og glamourøse kjoler. At få lytteren til et andet sted er virkelig en gave få besidder.

Musikkens samspil med vokalen er fabelagtig, og man mærker det smukke og tætte samarbejde mellem sangerinden og produceren.

Lyrikken er fantastisk og meget klassisk, hvilket det skal være i den her genre. Det at Lady M nu også laver Big Band-numre er bare det bedste. “The touch of your hand” er helt sikkert hendes bedste bud på at komme i front af Danmarks svar på en kvindelig udgave af Frank Sinatra.

Den her sang kan lige så godt være med i en fantastisk, prisvindende, amerikansk film. Lad os håbe på det bedste for den meget anderledes og smukke Lady M. For det her er virkelig internationalt på et meget højt niveau.

af MUDE

Summer
Skøn stille sang

Generelt god produktion, godt musisk håndværk og intelligent kompositorisk arbejde!

Læs mere

Denne sang er i denne anmelder i et særdeles ukendt område: bossanova…
Så min indgangsvinkel vil være umiddelbart hvad jeg hører uden sammenligning med
andre kunstnere i samme genre!

Jeg hører en særdeles dygtig guitarist med stor indlevelsesevne og teknisk
kæmpe overskud. Samme med vokalisten. Man mærker tydeligt at hun befinder sig godt i denne genre. Intonationen er perfekt (sjældent i disse tider uden pitch korrigerings isenkram!). Fraseringerne opløfter vokalen til et stadie hvor den
fungerer som selvstændigt instrument uafhængig af lyrikken.

Indrømmet lyrikken siger mig ikke meget….men lyden af vokalen er fantastisk!
Generelt god produktion, godt musisk håndværk og intelligent kompositorisk arbejde!
Kun trommerne generer mig lidt….men ok det er fordi jeg forventer rigtige trommer i jazz….da jeg selv i stor udstrækning anvender plugins vil jeg ikke lade det påvirke min bedømmelse.

4 stjerner for sangskrivning, komposistion, vokalt arbejde og 2 mere for super guitarspil!!!!

af Hanzimand

In my dreams
Dette nummer fik mig virkelig til at vågne op…. her hører vi sandelig et virkeligt Jazz Vokaltalent.

Man får associationer til kunstnere som: Billie Holyday, Ella Fitzgerald, Diana Reeves m.fl. når man hører det.

Læs mere

Dette nummer fik mig virkelig til at vågne op…. her hører vi sandelig et virkeligt Jazz Vokaltalent. Fraseringer, intonation, rytmisk feeling alt går op i en højere enhed og giver et helhedsindtryk af en kompetent vokalist.
Jeg blev samtidig glædelig overrasket over at opdage at der samtidig er tale om en kompetent musiker der også spiller trommer og saxofon…det er sku sjældent at man ser så vidtrækkende et talent.

Kompositorisk er nummeret skruet godt sammen. Det har den rigtige swingfeeling og man får associationer til kunstnere som: Billie Holyday, Ella Fitzgerald, Diana Reeves m.fl. når man hører det.

Saxofonspillet er godt. Melodisk med en god laid back feeling.
Trommespillet er tight, jeg lytter desværre på nogle dårlige hovedtelefoner, så kan ikke høre stortrommen specielt godt, men fornemmer rytmisk tight spil.

Vokalarbejdet er jo som før omtalt helt i særklasse. Der er tale om en sangerinde der virkeligt kender til sin stemmes muligheder og udnytter dem. Der er ikke noget popsmart i fremførelsen, kun en vokal der tro mod genren har tilpas afmålte fraseringer så du sammen instrumenterne får den rigtige swing feeling: du skal lukke dine øjne , lytte, og forestille dig du står på et dansegulv med din kæreste og danser en øm sjæler , det virker perfekt!

Jeg har indtil nu haft lidt betænkeligheder ved om ikke guitarspillet kunne gøres bedre, mere energisk. Men må erkende at der spilles som genren (swing) foreskriver, laid back , anslag på hver andet taktslag….helt ok!

Produktionen er der ikke noget at udsætte på. Top professionelt!

Man bør faktisk, selv om man ikke er den store jazz tilhænger, lytte til dette nummer. Simpelt hen fordi nummeret er et strålende eksempel på hvad ærlig musik handler om, et stjerneeksempel på at musik laves af rigtige mennesker af kød og blod med den rigtige feeling og mikroskopiske små fejl: kort sagt menneskelighed/følelser er hvad musik burde handle om, og netop handler om i dette nummer. Her er ikke anvendt sequencere, MIDI spor, Loop samplere, synthesizere/VSTi instrumenter, trommemaskiner/trommeplugins, det er simpelthen musik fra hjertet lavet af rigtige gode musikere!!!!

Konklusion: jeg følte mig i dejligt behageligt selskab da jeg hørte denne sang og kan kun anbefale andre at give den et lyt også. Jeg kan ikke se hvorfor den ikke skulle spilles som den er på DR DAB Jazz , så 6 grå herfra!

af Jan Sabro

Clay
Smoked sound

I en lille bar i af 50’ernes New York’s mange små sidegader.

Læs mere

Natten er ved at spist op af morgengryens begyndende solstråler, og de sidste menneske er efterhånden begyndt at vende hjem til den varme dyne efter en lang nat i byen. På den lille bar står den trætte og udkørte tjener og fejer det sidste færdigt…. og bandet sidder stille tilbage og spiller….. bare spiller…..det er præcis den følelse man sidder med når man hører Lady m’s clay. Et super dejligt nummer, der har givet mig en helt ny smag for jazz som jeg ellers ikke tidligere havde.

Den bløde men tight sound og Maja ‘s lidt rå men alligevel milde stemme river een tilbage til fortiden i 4 min….. Clay er et nummer jeg kommer til at høre mange gange fremover.. tak for det ;o)

af Fabianmusic

Clay
Et af de numre der kan få glæden frem igen.

Du gør det bare igen og igen og kan et eller andet med den stemme.

af 20elin04

Let’s the show go on
You have jazz in your blood

Hey et meget fascinerende nummer, som endnu engang spreder en god steming og atmosfære, flot samspil, god vokal sungen på engelsk. Meget udtryktsfuld stemme

Læs mere

God selskabs musik, der spreder en hygge stemning
Dejligt klaver og sazofon rene toner
Et meget harmonisk nummer som hviler i sig selv men med en god styrke og gennem kraft
Flot gennem ført god afslutning
Fantastisk du har fået mig til at kunne lide jazz for jeg er ellers til blues ;o) men det her svinger bare, og man kan jo ikke lade være med at blive bevæget af din musik
Tak for et skønt nummer

af tinetøs

I lyset Tine
The Real Music!

Lækker tilbagelænet indledning. Indledningen med klaver sender mig tilbage i tiden og jeg tænker på filmen Casablanca (Dooley Wilson) : As Time Goes By.

Læs mere

Men nummeret udvikler sig til mere uptempo med lidt større instrumentering: Trommer, Trompetsolo, klaver og bas. Trompetspillet er utroligt lækkert! Er med til at give en let melankolsk grundstemning! Vokalen er meget udtryksfuld og smuk.

Mit generelle indtryk er : professessionalisme, musikalitet, kreativitet, spilleglæde, ærlighed kort sagt noget af det bedste jazz på dette site er hvad man præsenteres for når man hører dette nummer. Produktionen er professionel og vellykket. God mastering! Jeg vil mene at en karakter på 9.6 er passende. Samtidig skal herfra lyde en anbefaling om at lytte til dette nummer til alle (og de andre numre på siden!)

af Jan Sabro

Between
Ja man mærker at jeg elsker den her sang.

Sidste udspil fra Lady M var noget jeg måtte anmelde.

Læs mere

Den helt overvejende væsentligste grund er at jeg her endelig har fundet en musiker på MyMusic der laver ærlig musik uden elektronisk fup og svindel (Reason, Sequencere/VSTi instrumenter,Autotunere/Melodyne,Arrangementsoftware/arrangement keyboards osv.). Det er musik fra hjertet udført med stor musikalitet og ikke mindst ærlighed i udtrykket. Det er i min optik det eneste sande musikalske udtryk der findes. Alt andet er fup og svindel!

Swinggenren er hvor vi befinder os med sangen “Between”. Jazz fra forrige århundrede, dvs. dengang folk faktisk spillede selv og ikke lod en computer klare opgaven, som nutidige genrer er udtryk for!

Tekstsiden taler for sig selv , følsom historie om en person der er fanget i midten i et trekantsforhold med kærlighed til to på en gang. Kærlighed er jo altid godt stof til en sang, i alletilfælde svært at finde nogen der ikke interesserer sig for emnet 🙂 Samtidig er det et emne hvor tekstforfatteren tit trækker på egne oplevelser som derved bibringer sangen en nerve og intensitet som er svær at frembringe ellers når der indgår emner som emotionelt ikke er så nærværende!

Swing er jo oprindeligt dansemusik fra forrige århundrede. Men det er også en musikgenre der kan nydes stillesiddende hvor man intet andet foretager sig end at lytte. For Lady M formår at spille musikken og ,ikke mindst vokalt, er det musik der bringer ro i sjælen, nærmest meditativ stilhed. Det er min subjektive oplevelse.

Der fornemmes i indledningen lidt udenomsstøj hvilket selvfølgelig skyldes man anvender et analogt klaver der optages med mikrofoner. Det er svært at undgå. Til gengæld giver det et dejligt ærligt udtryk! Dette er lige netop grunden til at dette stykke musik er så godt. Det indeholder simpelthen det essistentielt mest vigtige i musikken: ærlighed, som er så vigtig i en kunstform der skal bibringe lytteren en følelsesmæssig oplevelse!

Instrumenteringen er en standard swingbesætning: trommer, bas, guitar , saxofon og klaver/flygel. Det hele er utroligt velspillet og meget tro mod genren. Rytmisk tight , uden vildt mange komplekse musikalske virkemidler, det hele holdes enkelt og understøtter derfor fint en stille swing ballade som jeg vil kalde sangen 🙂 Det mest fantastiske er den atmosfære der er indeholdt i optagelsen. Man fornemmer man er til stede i rummet hvor der spilles. Optageteknikken er helt fantastisk god. Ved mange moderne optagelser er denne atmosfære ikke tilstede. Der er det hele sterilt og bibringer ingen form for atmosfære. En del af årsagen til at det lykkes så godt er selvfølgelig anvendelsen af analoge instrumenter, gode mikrofoner, gode mikrofon placeringer, gode akustiske forhold i optagerummet..ærlig produktionsteknik uden alt for megen teknologi til at sløre de signaler mikrofonerne opfanger fra instrumenterne..Selvfølgelig er der optaget efter lagkageprincippet , altså ikke en one-take optagelse, det havde ellers været det ultimativt ærlige udtryk…men det kan to personer bare ikke rent fysisk udføre med den valgte instrumentering, dette er vilkårerne! Konklusionen på produktionen er at den holder!

Vokalen indeholder ikke jordens bedste fraseringsteknik, til gengæld bibringes der et emotionelt indhold der gør at man tror på udtrykket, det kommer ind under huden. Intoneringen er fantastisk god, dejligt når folk kan synge “in pitch” 🙂 Man kan kun sige at vokalen virker, den er fuldt på højde med resten af genrens aktører.

Ja man mærker at jeg elsker den her sang. Og den får max. karakter fordi den er udtryk for ærlig musik som jeg mener der efterhånden er for lidt af. Teknologien er ved at fylde for meget og her er denne sang en skærende kontrast. Så 6 m er herfra!

af Jan Sabroe

Let’s the show go on
jazz dronningen off the year lets the show go on

Du har det hele med din ægthed charme , varme hjerte og sjæl…

Læs mere

Nogen syntes måske jeg giver for høje tal i andmeldelse
men andmelder kun når det er i top… ja lige som i hip hop hvor det bare køre derud af
uden man dog køre hurtigere frem ind at sjælen kan nå at følge med

Men kære Maja, du har det hele med din ægthed charme , varme hjerte og sjæl
med i din musik… Det er det som får mig med , og jeg nyder at lytte til din musik
for jeg følger strømmen af dine vidunderlige toner, vokal rytme, Og det er jo ikke helt nemt at synge til Jazz og få det til at svinge rigtigt

Skønne unertoner og dæmpet saxsofon klaver i bagrunden

Dette nummer er så unikt orginalt, og er af en særklasse helt for sig selv i denne tids alder hvor der er kommet for meget tekno og forvrængninger ind i musikken

Men dette her nummer that jazz en æghed hvor man bevare den rene vare for at levere noget god Musik med sjæl i

Lets the show go on med jazz dronningen Maja , Du er en første klasses lady og er meget værd derfor får du 10 af mig

kh tine

af tinetøs

My favorite guy
Bossa kvalitet!!!

Kan klart anbefale dette nummer til alle der er til kvalitetsmusik…

Læs mere

Det første nummer anmelderen hørte på Bandbase i 2009. Og sikke et nummer.
Bossa er altid en lækker oplevelse når musikken fremføres af kompetente gennem musikalske mennesker med stor spilleglæde, som dette nummer er et udtryk for.

Tekstmæssigt bevæger vi os i et typisk kærlighedsunivers: kærligheden til favoritfyren skildres enkelt og vikrningsfyldt. Sangteknisk understøttes teksten perfekt mht. fraseringer og som vanligt er Majas vokal in perfect pitch: superb intonation! Der er dog et lille kiks omkring: 00:52!!!!
(her må vi desværre gå fra karakteren 10 til 9!)

Produktionsteknisk er der anvendt en varmere mastering end vanligt fra Henrik Fevre som klæder nummeret godt!

Rent musisk er nummeret bygget fint op med rytmeguitar, harmonika, klaver, bas og trommer som den rytmiske bund. Intet at udsætte på dette. Som altid perfekt fra denne kunstner. Sax soloen er helt formidabel.

Kan klart anbefale dette nummer til alle der er til kvalitetsmusik, som i denne anmelders optik er musik der er lavet for alt andet end laveste fællesnævner i publikumssegmentet. Kort sagt musik der indeholder musisk kompetence , spændende harmonisering og som i sit tonale udtryk ikke afskrækker det store flertal men som er så tilpas varieret at der kræves en smule kompetence hos lytteren mht. evne til at sætte pris på andet end simpel dur/mol harmonisering!

af Jan Engelbrecht

No fear for love
Ha ha der tog i sgu røven på mig

C det dur, ha ha ha, vildt cool din stemme kommer på plads her, og bandet spiller for fedt.

Læs mere

Vildt jeg ville tro i starten at det var Hvad ska vi med piger.
Men men, fedt lave og spillet helt nede på gulvet, cool mange ville dø for at kunne det, og i det tempo ahhh som en rigtig go vin.
Dejligt nummer som man vil høre igen og igen…….

Med venlig hilsen

Bo Hedensted:-)

af Bo Hedensted

Anmeldelserne fra SoundClick, som du finder herunder, kan også ses her.

Når du går ind på siden, så klik på “More” og så i den højre sidebar “User comments”.